[Extrèit 1] Dimenge plojós

Au ras de Nau-Pau, un desintegrator de gets rois còsta la peitrina,  qu’atenom, dab los companhs, la darrèra escaramoisha. Las geminadas de Guilhèm e Joan, gravament cramats, qu’estón a ua, melodiosament, dab las gotadas qui cliquetejavan en ritme sus las caras planpausadas d’un beton omnipresent. Qu’i èra hred de s’i acostava, meitat jasut en serpejar sus las cueishas de las quaus los exoesquelèts que vadón mei pes qu’ajudas. N’avom pas la causida, en aquera pièla d’estructuras fraccionadas, per la ràbia de la guèrra, lo mendre deus intersticis que podèva estar la darrèra de las nostas enganadas. Aquesta ne seré pas estada la mei fatau, qu’avom hèita, simplament la mei logica, fin finau.

Qu’avèvam degrèu, adara, amarament la nosta hida balhada, lo noste espèr accordat aus òmis providenciaus e a las hemnas parièras. Qu’èra çò qui’ns tuava uei, devath aceth gris luenhor qui pishava sus las nostas barbas de guerreròs. Ua man que vienó sasir dab rudessa ua de las meas espatlas quan inspectavi, dab ua lucada  concentrada, las perceptivas d’arreplegada. Qu’èra Arsin Lahorcada, ancianament farmacian vadut saunejaire suicida, qu’articulè, un drin chepicós saupicat de hidença:  » Tè ! L’irlandés, as entenut l’ASP* ? Que’ns balhan la causida de la capitulacion !  » N’avèvi pas de gaelic sonque l’imatge estereotipat que’us se’n hasèvan deus insulars, devossi estar german meilèu, pr’amor l’istòria que’ns disèva que ne’us mancavan pas de Barbarossa en çò d’eths tampòc  » E lavetz Medoc ? Saps çò qu’aquò signifaré ?  » Los pius minutats d’ua granada plasma que vienón clavar la fausa interrogacion. Que hiquèn en silenci l’esterilizacion forçada de la populacion prauba, los camps de tribalh tà la benança nacionau, la destruccion de Mercuri…

Incipit de las partviradas qui amiavan irremediablament cap ad aqueste dimenge plojós, tripas e lagremas.

T.F

  • Avion shens pilòt

 

2 thoughts on “[Extrèit 1] Dimenge plojós

Daissar una responsa

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Cambiar )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Cambiar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Cambiar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Cambiar )

Connecting to %s